Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı yulaf ezmesi (blender ile toz haline getiriniz)
2 çay bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılış
Bir karıştırma kabının içerisinde süt, yumurta ve suyu iyice çırpın. Ardından yavaş yavaş toz halindeki yulaf ezmesini eklerken çırpmaya devam edin ve son olarak tuzunu ilave edin. Hafif topaklı bir malzeme elde edene kadar çırpın.
Tavanızın zeminine zeytinyağı dökerek kağıt havlu yardımıyla tavaya yayın. Daha sonra tavanızı biraz ısıtın.
Kepçe yardımıyla kızmış tavaya malzemenizden dökün ve tavanın zeminine yayın.
Arkalı önlü çevirin ve iyice piştiğinde üzerine bir tabak koyarak tavayı ters çevirin ve krepiniz yenmek için hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder