12 Aralık 2016 Pazartesi

Krep Nasıl Yapılır?

Malzemeler
(malzemeler krepi nasıl sevdiğinize göre değişebilir ama standart bir krep için gerekenler bunlardır)

2 adet yumurta
2 su bardağı un
2 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılış

Bir karıştırma kabının içerisinde süt, yumurta ve suyu iyice çırpın. Ardından yavaş yavaş ununu eklerken çırpmaya devam edin ve son olarak tuzunu ilave edin. Akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Tavanızın zeminine sıvı yağ dökerek kağıt havlu yardımıyla tavaya yayın. Daha sonra tavanızı biraz ısıtın.
Kepçe yardımıyla kızmış tavaya malzemenizden dökün ve tavanın zeminine yayın.
Arkalı önlü çevirin ve iyice piştiğinde üzerine bir tabak koyarak tavayı ters çevirin ve krepiniz yenmek için hazır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder